Kinderbehang om bij weg te dromen

 In Alles over behang

In de kinderkamer kan werkelijk alles! Hoe gekker hoe beter.

Weet je niet waar te beginnen? Laat je gewoon inspireren door de kids zelf!

Een eenvoudige start is om eerst de muren aan te pakken door met aangepast kinderbehang aan de slag te gaan.

Wij geven je enkele ideetjes om bij weg te dromen!

Fiep Westendorp

Een wel heel bijzonder behang is dat van Fiep Westendorp. Misschien ken je deze tekenaar wel van de verhalen van Jip en Janneke. Dankzij zijn tekeningen vertellen de muren in de kinderkamer een verhaal.

behangpapier kinderkamer - kek

Dikkertje Dap klom op de trap
 ’s morgens vroeg om kwart over zeven
 om de giraf een klontje te geven.
 Dag Giraf, zei Dikkertje Dap,
 weet je, wat ik heb gekregen?
 Rode laarsjes voor de regen!
 ’t Is toch niet waar, zei de giraf,
 Dikkertje, Dikkertje, ik sta paf.
Het verhaal van Dikkertje Dap en zijn grote vriend werd geschreven door Annie M.G. Schmidt en doet het erg goed bij de allerjongsten. Bovendien komen Dikkertje en zijn giraf helemaal tot leven in de kinderkamer met dit vrolijke behangpapier van Fiep Westendorp.  De afbeelding is langs alle kanten voorzien van voldoende witruimte, zodat je dit tafereeltje ook in kleinere kinderkamers kan laten passen.

Floddertje Fiep Westendorp Kinderbehang

Af en toe eens een héél klein beetje kattenkwaad…Nu en dan eens met modderige schoenen thuiskomen… Het moet kunnen, vindt Floddertje! Ook haar kleine hondje Smeerkees houdt er wel van om af en toe op avontuur te gaan…

beer

Het ziet er toch zacht en wollig uit hé, zo’n wolkje? Deze kleine ijsbeer wilde wel eens weten hoe zo’n mooie wolk nu echt voelt. Met zijn kleine ladder klom hij helemaal tot in de lucht…

Het kinderbehang met de ontwerpen van Fiep Westendorp wordt geproduceerd bij het Nederlandse familiebedrijf Kek Amsterdam.

Prinsessenbehang

princess-fullBen jij een avontuurlijke ijsprinses zoals Elsa? Of ga jij liever zoals Assepoester op zoek naar een mooie jurk om mee te pronken? Met dit behang houden ze je allemaal gezelschap!

Autobehang

raceauto kinderbehang

Klaar voor de start? 3..2…1…vrrroeem! Daar gaan ze dan! De auto’s racen door je kamer. Klaar om zelf achter het stuur te gaan zitten? In je dromen zal je vast al een echte racepiloot zijn…

Ruimtebehang

thunder-new-bedroom-scene-1000px

Durf jij het aan om andere planeten te zoeken en te verkennen? Met deze helden in je kamer zal je ongetwijfeld de spannendste avonturen beleven.  Meet the Thunderbirds!

Disneybehang

disney-wtp-bedroom-sceneGeen trouwere vriend dan deze knuffelbare honingliefhebber! Winnie en zijn vriendjes houden de allerjongsten maar wat graag gezelschap. Ze nemen je mee op avonturen en zorgen elke nacht voor honingzoete dromen…

mmch-full

Dé grote Disneyklassieker, dat blijft toch altijd Mickey Mouse. Deze kleine muis zwaait je vrolijk toe vanop de muur van de kinderkamer. Met hem in de kinderkamer zullen de kids vast de gekste avonturen beleven.

Dierenbehang

Walltastic Jungle Adventure

Het jungle avontuur van Walltastic was al een absolute topper en is nu nog mooier geworden. Slaag jij er ook in om alle dieren uit de Jungle te ontdekken op dit vernieuwde kinderbehang? Voor de krokodil moet je toch al even goed kijken. Of zou hij iets van plan zijn met de flamingo’s? Gelukkig zijn er nog de leeuw en de grote olifant… Niet alleen op hun kleintjes letten maar ook de anderen in het oog houden! Dit is de Jungle op zijn best.

Walltastic Sea Adventure

Hoeveel dolfijnen ontdek jij op dit Sea Adventure kinderbehang? En dan heb je nog de orka’s, de haaien en de reusachtige schildpad. Decoreer de kinderkamer met dit magische onderwater behang en dompel je helemaal onder in dit fantastische zee-avontuur. Met dit Walltastic kinderbehang leren de kinderen spelenderwijs alle dieren van oceaan kennen. Een uitstap onder water om nooit te vergeten.

Zelf aan de slag met kinderbehang? Lees eerst even de Walltastic handleiding.

Het Walltastic kinderbehang is traditioneel behangpapier. Het grote voordeel? Kwaliteit aan een betaalbare prijs!

Retrobehang

Het verhaal van Trine Andersen, de oprichtster van Ferm Living is de moeite waard om te vertellen.

Toen ze namelijk zelf haar huis wilde decoreren vond ze nergens een passend en betaalbaar behangpapier. Met haar grafische opleiding was de stap snel gezet om zelf een behangpatroon te ontwerpen. Trine dacht dat er nog wel mensen op zoek zouden zijn naar een betaalbaar en origineel behang en daarom ontwierp ze ineens een volledige collectie. Ferm Living was geboren…

Het bleek al snel dat er heel wat vraag was naar het behang van Ferm Living. En zo breidde de collectie zich de laatste jaren uit met heel wat nieuwe dessins waaronder een mooie collectie kinderbehang.

Eén van de voordelen van het Ferm Living behang is dat het erg eenvoudig aan te brengen is.

Het non-woven behang, een soort van vliesbehang, kan je rechtstreeks op de muur aanbrengen. Dus geen gedoe meer waarbij je het papier op voorhand moet instrijken, maar je kan gewoon strook na strook mooi strak tegen de muur aanbrengen. Achteraf is dit type behang bovendien gemakkelijk weer van de muur te halen.

Kinderbehang - Ferm Living

Een andere merk dat retro hoog in de vaandel draagt is Roomblush. Een Vlaams bedrijf dat een leuke collectie kinderbehang aanbiedt.

Kenmerkend voor dit behang zijn de zachte pastelkleuren in combinatie met leuke motieven die een retroachtige sfeer scheppen. Ideaal voor een leuke, nostalgische accentmuur in de kamer!

Kinderbehang Roomblush

Ook het kinderbehang van Roomblush wordt op hoogwaardig vliespapier gedrukt. Hierdoor heb je stevig papier dat minder snel scheurt.  Bovendien kan je de lijm rechtstreeks aan de muur aanbrengen, eenvoudig nietwaar?

Babykamer behang

Speciaal voor de allerkleinsten heeft Walltastic ook een aangepaste lijn. De zachte kleuren en vrolijke figuurtjes op dit behang zijn ideaal voor de babykamer.  Ze vertellen een verhaaltje en geven de babykamer een speelse look.

Kinderbehang Babybehang Walltastic

Kek Amsterdam heeft niet alleen de collectie van Fiep Westendorp, maar biedt ook andere papiertjes aan, geschikt voor de babykamer.

Zo vind je ook de zachtere pasteltinten terug:

Je favoriete kinderbehang nog niet gevonden? Kijk naar ons volledig aanbod op onze webshop, je vindt vast en zeker het geschikte papiertje voor in de kinderkamer!

Trots op het resultaat? Nog vragen? Post gerust een reactie!

Geef je reactie