Laat je verleiden tot lezen!

 In Geen categorie

Een mooie boekencollectie verdient een mooie plaats in huis! Zo vind je zelf gemakkelijk je boeken terug én je zorgt er ook voor dat de gesprekken steeds op het onderwerp ‘literatuur’ zullen terugkeren. Met deze boekenplanken tegen je muur zal je het lezen niet kunnen laten…

Das Kleine B
Artori Design
Umbra
Presse Citron

Das Kleine B – Houten boekenplanken

zwevend boekenrek

Das Kleine B is méér dan gewoon een zwevend boekenrek. Het is een uniek designstuk, waarmee je je muur een kunstzinnige afwerking kan geven. De massieve eikenhouten rekjes omlijsten je boeken en geven ze zo een bijzonder accent. Deze elegante houten rekjes zijn dan ook ideaal om als muurdecoratie te fungeren.

Een zwevend boekenrek bevestigen

zwevend boekenrek

Das Kleine B is voorzien van twee bevestigingen in roestvrij staal. Daarmee kan je het rek extra stevig tegen de wand bevestigen. Wanneer je je boeken in het rek plaatst, worden de RVS bevestigingen volledig onzichtbaar. Zo lijkt het of je boeken tegen de muur zweven.

Een boekenmuur samenstellen

Je kan natuurlijk gewoon één rekje kiezen om tegen een strakke muur te bevestigen. Een statement piece. Maar dat is misschien wel niet de ideale oplossing voor de echte boekenwurm. Daarom kan je er ook voor kiezen om de verschillende formaten van rekjes te combineren tot een heuse boekenmuur… Zo bijvoorbeeld!

boekenmuur - zwevend boekenrekZoek je meer info over de verschillende afmetingen, zodat je zelf een muur kan samenstellen? Neem gerust contact met ons op!

Over Das Kleine B

Das Kleine B is een Hamburgs merk dat zich sinds 2010 specialiseert in het ontwikkelen van houten designmeubelen. De boekenrekjes worden met de hand vervaardigd en zijn een initiatief van Jens Baumann. Dit product kreeg in 2014 de Interior Innovation Award.

Artori Design – Kunst met silhouettes

De accessoires van Artori Design zijn heel herkenbaar. Laat deze grappige silhouetten overal in huis terugkeren. Ze helpen je om de boel op orde te houden!

Mannen en vrouwen hebben vaak heel andere voorkeuren als het op literatuur aankomt. Een gemengde boekenkast is dan niet altijd de meest praktische oplossing.  Daar heeft Artori een oplossing voor verzonnen! Zo maakten ze een boekenrekje speciaal voor hem…

artori supershelf boekenplanken

…maar ook eentje voor haar! Perfect om snel je eigen boeken terug te vinden, maar ook erg leuk om voor een ludieke toets in huis te zorgen. Het geheim? Simpel! Monteer het metalen plaatje tegen de muur en schuif het tussen de kaft van je onderste boek.  Zo blijft de magnetische figuur dadelijk tegen de kaft kleven.

wondershelf artori design

Umbra – Moderne boekenrekken

Naar goede gewoonte gaat het Italiaanse merk Umbra op zoek naar verfrissende en moderne manieren om je literatuur een plaatsje in huis te geven.

Minimalistische boekenplanken van Umbra

Met de Cubist gaat Umbra voor minimalistische boekenrekjes. Toch zorgt het houten compartiment ervoor dat je ook met deze rekjes wat kleur in huis kan brengen. Combineer twee verschillende formaten of kleuren om op die manier voor een originele boekenmuur te zorgen.

cubist boekenplanken umbra

Het Stealth duo. Subtiel design.

Je kan ze met de hoek naar boven of naar beneden bevestigen. Je kan gaan voor zwart of voor wit. Combineer de Stealth boekenrekjes om voor een decoratieve toets in huis te zorgen! Bovendien kan de schuine afwerking een handige boekenstop zijn.

stealth boekenrek umbraumbra stealth boekensteun

Een onzichtbaar boekenrek

Met deze klassieker sleepte Umbra al heel wat prijzen in de wacht. Het fenomeen van de zwevende boeken is dan ook een echte eyecatcher!

Onzichtbaar boekenrek

Het concept is eigenlijk erg eenvoudig. De metalen plaat in L-vorm bevestig je aan de muur en daar stapel je de boeken op. Maar daarmee heb je nog geen verborgen rek. Hiervoor moet je de kaft van het onderste boek over de metalen plaat heen schuiven. En hier zit net het ingenieuze van dit rek. Een lipje zorgt er namelijk voor dat het boek niet openvalt. Een foto zegt natuurlijk meer dan 1000 woorden.

Umbra voorbeeld

Presse Citron – Metalen design

Bij het Franse merk Presse Citron kan je steeds rekenen op een uitstekende kwaliteit en op een heel verfijnde afwerking. Het merk volgt ook nauwgezet op welke kleuren er in de mode zijn en brengt steeds accessoires uit in die modekleuren.

stick-compo-x5

De verschillende soorten rekjes hebben altijd wel één gemeenschappelijke lengte, zodat je ze heel gemakkelijk met elkaar kan combineren. Zo kan je zelf je boekenmuur samenstellen. Ideaal voor in moderne interieurs.

Geef je reactie